Mary Black, één van de onbetwiste legenden van de Ierse muziek, geeft op 14 oktober 2017 een intiem concert voor haar fans in De Melkweg in Amsterdam. Black is al meer dan dertig jaar een dominante verschijning in de Ierse (Folk)muziek. Haar veelzijdige muzikale interpretatie tilde het genre naar wereldniveau. Onlangs beëindigde zij haar Last Call tour, die onder andere voerde naar de Verenigde Staten, België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Het zou haar laatste tour ‘ever’ zijn, maar op speciaal verzoek van haar fans besloot zij terug te komen naar Amsterdam voor een intiem concert.

In 1983 nam Mary Black haar eerste solo album op, die haar direct de Irish Independent Arts Award of Music opleverde. Vele awards en tien platina albums later kunnen we terugkijken op een indrukwekkende carrière van een sterke vrouw, die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan de Ierse muziek. Toen ze bij haar 25 jarig jubileum een 25 songs tellend dubbelalbum van haar beste werk uitbracht, stond het vijf weken lang pontificaal op de eerste plaats van de Irish music charts en zeven maanden op rij in de top 40. Dat succes verklaart waarom Mary ook door de jongere generaties muziekliefhebbers op handen wordt gedragen en als een nationale muzikale schat wordt beschouwd.

Mary: “Het afgelopen jaar werd ik door enorm veel fans in heel Europa benaderd met de vraag wanneer ik weer terug zou komen voor een optreden. Eigenlijk plande ik de Last Call tour in 2015 als mijn laatste concerttour, maar ik besloot dat een concert in Amsterdam met een intiem concert voor mijn fans een goed idee was. Ik kijk ernaar uit om weer veel oude vrienden te ontmoeten.”

Deel: