Kovacs bracht vorig jaar haar debuutalbum, ‘Shades Of Black‘ uit. Dit album kwam direct op nummer 1 binnen in de hitlijsten. Met haar muziek en bijzondere verschijning trad zij op in uitverkochte zalen in Nederland, Duitsland, Griekenland en Belgiė. Dat niemand meer om deze zangeres heen kon, zag ook Jules Buckley , chef dirigent van het Metropole Orkest: Kovacs en het Metropole Orkest, dat moest een unieke combinatie worden.

Buckley stelde een samenwerking voor om een bijzondere orkestratie van ‘Shades Of Black’ te maken. Kovacs zelf hoefde niet te twijfelen toen de vraag kwam om samen te werken met het beroemde orkest. “Het is stiekem wel een droom van me om mijn muziek te mogen spelen met een heel orkest”, aldus de Eindhovense, “Toen Jules Buckley van het Metropole Orkest me benaderde hoefde ik er eigenlijk geen moment over na te denken: natuurlijk heel graag zelfs!”

Kovacs en het Metropole Orkest in de zalen

Deze unieke samenwerking is op 28 oktober te zien in het MCO en op 29 oktober in Carré. Later dit jaar staat Kovacs samen met het Metropole Orkest in de Tilburgse Schouwburg (17 december).

Deel: