Voor een outdoor popfestival is een mooie locatie van onontbeerlijk belang en draagt bij aan het ‘image’ van het festival. Sterker nog, een geschikte festivallocatie, draagt bij aan het slagen van het festival en is een solide basis waarop je een festival kunt bouwen. Conincx Pop is groot geworden door de mooie locatie aan de Maas in Elsloo, een locatie die meer dan alleen maar gezichtsbepalend is. Deze heeft Conincx Pop gemaakt tot wat het nu is; een kleinschalig alternatief festival; bekend bij een select publiek. Aan de ene kant de reünie voor vele bezoekers elk jaar in Elsloo, gezelligheid troef. Aan de andere kant de muziek voor bezoekers die wat verder kijken dan hun neus lang is en zich durven te laten verrassen.

Locatie
Na het afronden van de Maaswerken tussen Geulle en Elsloo, hebben we nog altijd onze plek behouden op het huidige festivalterrein; het smalste stukje land tussen de Maas en het Julianakanaal in heel Limburg! Momenteel wordt er druk gewerkt aan de verbreding van het Julianakanaal, maar er blijft toch nog genoeg ‘land’ over tussen Maas en kanaal, waardoor ook dit jaar ons festival hier kan plaatsvinden.
Door de vele werkzaamheden is het wel de vraag of het terrein er even frisgroen bij ligt zoals alle voorgaande jaren, maar het neemt niet weg dat we dit jaar de 20ste keer ons festival aan de Maas zullen vieren.
Programma

Zoals iedereen van ons gewend is, een diversiteit van onbekende bands. Onbekend maakt bij Conincx Pop niet onbemind en sommige volgers hebben de eerste pareltjes al ontdekt. Wat staat er allemaal op de planken op zaterdag 2 juli aan de Maas in Elsloo?

Van onze eigen bodem hebben we Donnerwetter (uit Arnhem, de naam zegt het al), Green Hornet (uit Groningen, een band tot een aardschok in staat) en uit ons eigen Limburg, Uncle Harry (neemt zijn hele familie mee). Wat verder weg uit Europa halen we de New Town Kings (ska/reggae uit Engeland) en uit een van de Baltische staten PeR (swingend beatboxen uit Letland). Natuurlijk mag je België niet overslaan en daarvan laten we Flying Horseman (de beste band sinds Deus!) de Maas oversteken. Uit Zuid-Amerika halen we de feestband Keko Yoma (Chileense partyrock) en uit de US of A halen we Shearwater (een van de eerder bovengenoemde pareltjes)

Hiermee zijn we er nog niet; na het succes van vorig jaar zijn er ook dit jaar een viertal singer-songwriters uit de regio bereid om de pauze tussen de bands muzikaal op te luisteren. Dit jaar zijn dat:Aïcha Cherif, Anne-Linde van de Veen, Ivo Penders en Daan Schreurs.  Al met al de moeite waard om op zaterdag 2 juli koers te zetten naar ons festivalterrein aan de Maas in Elsloo, gemeente Stein.

Deel: