Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Martyr

Concerttip vrijdag 29 april: Martyr in TivoliVredenburg

Gedurende de vijf jaar dat Martyr “alive and kicking” was (1982‐1987), heeft de band twee albums uitgebracht welke tegenwoordig worden beschouwd als Cult Classic Metal albums. ‘For The Universe’ (1985) and ‘Darkness At Time’s Edge’ (1986) zijn weliswaar classic Heavy Metal, maar tevens een lust voor het oor voor diegene die houdt van sterke melodieën, snelle afwisselende riffs en een hoog technisch gehalte in dit genre.

Martyr verdween in 1987, maar kwam weer bij elkaar in 2001 om op te treden op het Heavy Metal Maniacs festival. Vier jaar later herleefde de band met bijna de gehele originele line up uit 1982, om op de Duitse festivals als Headbangers, Open Air en Keep It True te spelen.

Het vlammetje bleef aangewakkerd en vele shows, tours en twee albums later is de band terug in Utrecht om op 29 april hun nieuwe album “You Are Next” ten gehore te brengen met een sprankelende albumpresentatie.

Meer info: www.tivolivredenburg.nl

Deel: