In een uitverkocht en zon overgoten Goffertpark in Nijmegen werd afgelopen zaterdag het outdoor evenement We love the 90s gehouden. 30.000 liefhebbers van Eurodance, typische hits uit de jaren 90 en uiteraard Happy Hardcore waren naar Nijmegen gekomen om er een geweldig feest van te maken. Daar waar vorig jaar de regen voor een extra uitdaging zorgde, was dit jaar de zon en warmte de uitdaging. Er waren emmers water met sponsen aanwezig en er kon extra water worden ingeslagen. Over het hele festivalterrein werd er gerelaxed of zag je mensen ‘Hakkuh’. Voor iedereen die hunkert naar die goeie oude tijd was er wel wat te beleven.

Openingsact Rozalla kwam helaas te vervallen omdat haar vlucht werd geannuleerd. De drie mannen van boyband East 17 waren daarmee de eerste artiesten die het hoofdpodium betraden. De wei was inmiddels lekker volgelopen met toch nog wel een afwachtende menigte. Na het openingsnummer ‘Warning’ volgde een goed optreden, zonder noemenswaardige verrassingen. Afgesloten werd met ‘Stay’ en ‘It’s alright’. De Vengaboys en Cuture Beat zorgde voor de Happy Hardcore inbreng. Zoals gewoonlijk opvallend uitgedost brachten zij hun grootste hits. Het publiek is inmiddels door de zon, drank en muziek aardig opgewarmd en zowel voor, opzij als ver achter in het park zie je mensen dansen. Erg wordt gelachen en genoten. Aan de andere kant van het terrein staat de Hakkuh Tent. Nieuw dit jaar en gezien de enorme belangstelling zeker voor herhaling vatbaar. Hardcore knalt uit de boxen met o.a. Flamman & Abraxas, Mental Theo en Dune. De reacties over dit nieuwe element zijn uiterst positief. Volgend jaar alleen wat groter?

Dat Peter Andre (nog steeds) een charmeur is bewijst hij tijdens zijn act op het hoofdpodium. Mening vrouw vooraan probeert z’n aandacht te krijgen. Hij beschikt nog over sexy moves en met z’n hits ‘Mappy’, ‘Mysterious Girl’ en ‘Shake your body’ krijgt hij het publiek makkelijk mee. Met Nakatomi gaat het beatvolume weer een paar tandjes omhoog. En gaan we via de rave naar de ultieme happy sound van de Party Animals. Na de start met vier eindigt de energieke show met z’n vijven. Onder de hosting van Gijs Staverman en DJ Coenio gaat het feest richting het einde. Huisvriend DJ Paul Elstak heeft de eer dit prachtige feest af te sluiten. Vergezeld van een lasershow knallen de hits, vakkundig gemixt, uit de speakers. De jaren ’90 waren weer even terug in Nijmegen. Volgend jaar weer!

Foto’s (c) Marcel Hakvoort / Maxazine

Deel: