BNN doet uitgebreid verslag van het Solar-festival in Roermond, dat dit jaar voor de elfde keer gehouden wordt. Op Solar treden onder meer Typhoon, dj Joost van Bellen, Extince, Jett Rebel (foto) en dj Don Diablo op. Sommige bezoekers komen een dagje naar het pop- en dancefestival, anderen nemen hun kampeerspullen mee en zijn het lange feestweekend op het festivalterrein of op aangrenzende kampeerterrein te vinden. Aan de Maasplassen in recreatiegebied De Weerd wordt tijdelijk een dorp neergezet, zodat geen van de artiesten of bezoekers het terrein hoeft te verlaten.

BNN zendt de registratie uit op de laatste dag, als het festival bijna achter de rug is. De verwachting is dat daarin de optredens van de grote namen worden meegenomen.

Solar’s stille disco

Vorig jaar kwamen er diverse klachten vanuit Roermond. Veel mensen klaagden over geluidsoverlast, met name in de nacht. Burgemeester Cammaert nam de klachten serieus en beloofde dat hij ervoor zou zorgen dat de komende editie voor minder overlast zou zorgen. Hij heeft woord gehouden: Solar heeft dit jaar de primeur van een 72 uur durende stille disco. In de praktijk komt dit erop neer dat er een enorme dansvloer is, waar de muziek enkel te horen is via koptelefoons. Festivalgangers moeten die op doen als ze willen dansen. Overdag is nog wel overal muziek, maar de nachten zullen een stuk stiller zijn.

Vier dagen uit je dak op Solar, 22:45 – 23:45 uur, NPO 3

Deel: