Op zaterdagavond vond de finale van het Eurovisie Songfestival plaats, maar voor de echte muziekliefhebber, was Zoetermeer the place to be. Saxofonist en zanger Bertus Borgers speelde in de Zoetermeerse Boerderij zijn eerste optreden met zijn nieuwe band ‘The Young Retro’s’.

Maxazine Bertus Borgers Dexter Reijsmeijer17Borgers heeft vroeger veel met Herman Brood gespeeld, maar zijn saxofoon spel is bijvoorbeeld ook op diverse nummers van de Golden Earring te horen. Regelmatig beklimt Borgers het grote podium als de grote Haagse band op een festival speelt bijvoorbeeld. Op 19 juni blaast hij weer mee met de Golden Earring tijdens het Volvo Ocean Race Festival in Scheveningen.

The Young Retro’s bestaat uit Gio Sliwa op gitaar, Wouter Mollen achter het drumstel en de pas 19-jarige Maurice van Kampen op basgitaar. Tezamen met Bertus Borgers spelen ze alle oude successen van Borgers. Nummers als ‘Winner’, ‘Stir Up The Fire’, ‘Electronic Baby’, ‘Bread’ en nog vele andere kwamen voorbij.

De sfeer in het Podium Café was goed, het aanwezige publiek genoot intens van de fijne klanken van het viertal en er werd zelfs een beetje gedanst door de aanwezige dames. De mannen genoten van de gitaar solo’s van Gio Sliwa en natuurlijk van het fijne saxofoonspel van Borgers himself.

 

Deel: