Het is nog ruim 4 weken wachten tot de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen, maar aankomende zaterdag klinkt het officieuze startsein in de Melkweg.

Voor de zevende keer vindt daar weer het ‘Eurovision In Concert’ plaats welke dit jaar in recordtijd was uitverkocht. Het is in de meeste gevallen de eerste keer dat de deelnemers elkaar ontmoeten en elkaar aan het werk zien. Ook het deelnemersveld is dit jaar weer indrukwekkend te noemen.

guy sebastianMaar liefst 24 deelnemende landen hebben inmiddels hun deelname toegezegd. Naast Trijntje Oosterhuis zullen ook de “grote” landen als Duitsland, Zweden,  Frankrijk en Engeland aanwezig zijn op de “generale repetitie”. De meest in het oog springende deelnemer is toch wel Guy Sebastian uit Australië. Dit land heeft jaarlijks miljoenen kijkers gekluisterd aan de buis zitten en om het 60-jarig jubileum in stijl te vieren is Australië uitgenodigd om éénmalig  te participeren in het grootse evenement.

De presentatie is dit jaar in handen van Cornald Maas en Edsilia Rombley, die haar grote songfestival hit ‘Hemel En aarde’ zal voordragen die avond. Vorig jaar trad ook de winnares van een jaar eerder (Emilie De Forrest) op en was er een optreden van Frizzle Sizzle. Dit jaar is de bevestiging afgegeven voor een optreden van de winnaars uit 1985 (Bobbysocks) maar of  Concita Würst ook dit jaar haar kunsten komt vertonen is tot op heden de grootste vraag.

Bekijk op de website het hele deelnemersveld en videobeelden van vorig jaar.

Deel: