Paul van Haver, beter bekend als Stromae, is al meer dan tien jaar bezig in de muziekwereld. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een wereldster. In 3Doc vanavond een profiel van deze Belgische muzikant. Stromae’s bekendste nummers zijn ‘Alors on danse’, ‘Papaoutai’ en ‘Formidable’. Media als Vrij Nederland, The Guardian en The New York Times wijdden lange artikelen aan de 29-jarige Belgische singer-songwriter. Ze doopten hem tot vertegenwoordiger van een ‘verloren generatie’.

Muziektalent
In deze muziekspecial van 3Doc komt het Nederlandse muziektalent van 2014 Thomas Azier aan het woord. Ook de Nederlandse The Opposites doken met Paul van Haver de studio in en vertellen over deze muzikale samenwerking. Stromae’s vriendin Coralie Barbier komt ook aan het woord. Ze is samen met het ontwerpersduo Bold verantwoordelijk voor de modelijn Mosaert die zij hebben gelanceerd.

Concert
Zijn oude muziekleraar Benoit Chantry schetst de jongere jaren van een verlegen Stromae. DJ Linde Merckenpoel van de Belgische radiozender StuBru legt uit wat de muzikant betekent voor de Belgische samenleving. Stromae komt natuurlijk zelf ook uitgebreid aan het woord. In de documentaire is ook een aantal nummers te zien van het concert dat hij gaf in de Heineken Music Hall in april 2014.

3Doc: Stromae in de schijnwerpers, 22:55 – 00:00 uur, NPO 3

Deel: