Dinsdagavond werd bekend dat Sven Hammond, de band rondom Sven Figee en zijn iconische Hammond-orgel, een overeenkomst heeft getekend met muziekmaatschappij Caroline. Het nieuwe album, getiteld ‘IV’, zal op 6 maart verschijnen. “We hebben keihard gewerkt aan het nieuwe album en kunnen niet wachten op de release en de live shows”, aldus Sven Figee. “Wat een genot om samen te werken met een team dat zo veel liefde heeft voor muziek.”

Sven Hammond weet op het nieuwe album zorgvuldig het beste van rock, soul en funk samen te brengen tot een vernieuwend album. Zelfs in deze verassende mix heeft leadzanger Ivan Peroti het vermogen je recht in je hart raken. Dat bleek al in januari, toen de band 2015 succesvol aftrapte met een show op het Groningse muziekfestival Noorderslag.

Aangevuld met drummer Joost Kroon, bassist Glenn Gaddum en gitarist Tim Eijmaal is Sven Hammond compleet en ijzersterk. Op 5 maart viert de band hun album-release in het Paard van Troje in Den Haag, gevolgd door een tour van 15 shows door heel Nederland.

Sven Hammond – live:
05 maart – Paard van Troje, Den Haag
12 maart – Doornroosje, Nijmegen
20 maart – Burgerweeshuis, Deventer
21 maart – Atak, Enschede
26 maart – Patronaat, Haarlem
27 maart – Simplon, Groningen
28 maart – Hedon, Zwolle
02 april – Rotown, Rotterdam
09 april – Effenaar, Eindhoven
10 april – Tivoli de Helling, Utrecht
14 april – Melkweg, Amsterdam
16 april – W2, ’s Hertogenbosch
17 april – Nieuwe Nor, Heerlen
24 april – De Kelder, Amersfoort
01 mei – Grenswerk, Venlo

Foto (c) Natasja Noyons

Deel: