De van Nederlands bodem afkomstige Esmée Denters deed auditie bij The Voice UK. Dit werd zaterdagavond uitgezonden op BBC1. Voor sommigen zal er ergens een belletje gaan rinkelen bij de naam Esmée Denters, want werd zij een paar jaar geleden niet ontdekt door Justin Timberlake? Inderdaad en je zou denken dat als Justin je een contract aanbied, een album met je opneemt en je meeneemt op tournee je daarna wel op eigen benen kan staan.

Blijkbaar is de muziekwereld harder dan het lijkt. Zoals Denters vertelt tijdens haar aankondiging van het programma dacht zij zelf ook dat na de doorbraak met Timberlake dit haar leventje zou gaan worden. “Maar ja er moet natuurlijk ook verkocht worden en als dat niet gebeurd..” als dat niet gebeurd dan doe je gewoon auditie in The Voice.

Esmée die inmiddels gesetteld is in Londen heeft dan ook een goede keuze gemaakt om aan dit programma mee te doen. Alle coaches, Ricky Wilson, Sir Tom Jones, Rita Ora en Will.i.am, draaiden hun stoel voor Denters, waarbij gelijk bleek dat ze niet helemaal de vergetelheid in is gedoken. Zowel Rita Ora als Will.i.am herkende Esmée direct en Will kon zich zelfs nog herinneren dat ze in 2008 bij hem het gesprek van de dag was toen bleek dat ze meer youtube views had dan hijzelf.

Dit verhaal raakte bij Denters een snaar óf misschien zag ze de kans weer een stap dichterbij haar oude fijne plekje tussen alle grote namen in Amerika, want ze koos Will.i.am als coach. In iedergeval heeft ze een verbluffende auditie gedaan en liet ze horen wat ze in haar eerder muzikale carriere geleerd heeft. Laten we hopen voor Esmée dat ze nu wél staande blijft in de huidige muziekindustrie.

Deel: