Hoe rock ‘n’ roll kan Rubens zijn? Wat is de perfecte soundtrack van een Pyke Koch? Het afgelopen jaar daagde de landelijke muziekcompetitie Art Rocks muzikanten uit nieuwe nummers te schrijven bij de grootmeesters van de kunst. Na spannende voorrondes bleven zeven jonge finalisten over. Op vrijdag 16 januari, tijdens het grootste showcasefestival van Europa, voeren zij hun nummers uit op bijzondere plekken in het Groninger Museum. De muziek varieert van hiphop tot singer/songwriter en van pop tot rock. Bezoekers kunnen daarnaast genieten van gastoptredens van Art Rocks-ambassadeurs Eefje de Visser en Akwasi en de publiekswinnaar van de GPNL 2014 finale bands én Art Rocks 2012: Try Acrobatics.

Maar liefst 165 artiesten en bands lieten zich inspireren door een kunstwerk en stuurden een zelfgeschreven nummer in voor Art Rocks. De beste dertig acts daarvan werden door een vakkundige jury en publieksstemmen geselecteerd voor de halve finales in Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum Utrecht en het Groninger Museum. Daar traden de artiesten op naast ‘hun’ kunstwerk.

Het publiek genoot van de intieme optredens tussen schilderijen, sculpturen en kunstinstallaties. Uit deze spannende museumrondes wonnen per museum twee acts een plek in de finale. Een zevende act kreeg een finaleticket door publieksstemmen. Op vrijdag 16 januari strijden de zeven finalisten om de hoofdprijs van € 1000.

De Finalisten Art Rocks zijn: Christel Meijer, Insayno & Rass Motivated, Anne, Bird in a Glasshouse, To Twelve, Saskia Schalekamp, Ekio & Yesper (Publieksfavoriet).

Deel: