De Amerikaanse band Imagine Dragons brengt op vrijdag 13 februari zijn tweede album ‘Smoke + Mirrors’ uit. Imagine Dragons heeft de opvolger van het met een platina award bekroonde ‘Night Visions’ uit 2012 opgenomen in hun eigen studio. Ze kregen hierbij hulp van producer Alex Da Kid, die eerder verantwoordelijk was voor de productie van ‘Night Visions’. ‘I Bet My Life’, de eerste single van het nieuwe album, verscheen eind oktober.

De intensieve wereldtour en het hectische leven ‘on the road’ vormden de inspiratiebron voor het nieuwe album ‘Smoke + Mirrors’. De band rondom zanger/componist Dan Reynolds scoorde internationaal grote hits met nummers als ‘Radioactive’, ‘On Top Of The World’, ‘It’s Time’ en ‘Demons’. Het succes en hun daaropvolgende ‘Night Visions’- tour bracht hen in alle uithoeken van de wereld. Het merendeel van de nummers voor het nieuwe album is geschreven tijdens deze tour. De band omschrijft ‘Smoke + Mirrors’ als een meer ‘rock- georiënteerd‘ album dan zijn voorganger.

Imagine Dragons wordt in 2009 opgericht en bestaat uit zanger Dan Reynolds, gitarist Wayne Sermon, bassist Ben McKee en drummer Daniel Platzman. In 2012 verschijnt het debuutalbum ‘Night Visions’, dat in Nederland een platina award krijgt. Voorafgaand aan hun optreden op Lowlands, afgelopen augustus, neemt de band de award in ontvangst.

Deel: