Visage, de oprichters van de zogeheten New Romantic beweging in de jaren ’80 was een van de bands die furore maakte in de Londense Blitz Club, de club die bekend stond als de wieg van de New Romantic beweging. Na een lange pauze bracht de band, onder leiding van frontman Steve Strange, vorig jaar haar eerste album in 30 jaar uit. Komende winter brengt Visage wederom een nieuw album uit, opgenomen met het Praagse filharmonisch orkest.

Op het album, een spin-off van het traditionele ‘Greatest Hits’ album, getiteld ‘Orchestral’ staan nieuwe versies van de band’s meest geliefde songs onder begeleiding van het Praagse filharmonisch orkest, het Czech Synthosynphonica Orchestra en anderen. De fantastische nieuwe arrangementen, met diverse vioolpartijen, percussie en blazers geven Visage’s hits een fris geluid, inclusief een 7-minuten durende orkestrale versie van de single waarmee ze hun grote doorbraak hadden, ‘Fade to Grey’.

‘Orchestral’ is de opvolger van het uit 2013 daterende album ‘Hearts & Knives’. Na het uitbrengen van een vijftal single van ‘Hearts & Knives’ kwam Visage weer in de spotlights te staan en trad wereldwijd op, hiermee voor het eerst hun muziek te laten horen buiten de studio’s. De reacties op hun live shows waren fenomenaal en de band is niet van plan om te stoppen waarmee ze nu zijn begonnen.

Bekijk hieronder de clip van de originele versie van ‘Fade to Grey’.

Deel: