Op 26 januari verschijnt ‘Rockland’, het nieuwe album van de Noorse “girl group” Katzenjammer en opvolger van het zeer succesvolle ‘A Kiss Before You Go’. De 4 multi-instrumentalisten met een geweldige live reputatie hebben op Lowlands en Werchter gespeeld en een aantal uitverkochte club tours gedaan in Nederland. Op 22 maart 2015 zullen ze terugkeren voor een show in Paradiso.

‘Rockland’ is hun beste en meest complete album tot nu toe. Wederom een perfecte mix van folk, pop, rock en americana, maar dit keer met meer radio vriendelijke songs.

“We wanted to go back to the roots and be more stripped and not add all these symphonic things”’ , aldus Anne Marit Bergheim, een van de songschrijfsters van de band. Voor dit album heeft ieder bandlid een wereldreis gemaakt om inspiratie op te doen. Daarnaast zijn Anne Marit en Marianne samen naar Nashville gegaan en heeft Solvieg een tijdje in Londen gebivakkeerd. Het resultaat is het ongelooflijke aantal van 83 nieuwe songs, wat zij teruggebracht hebben naar 11 nummers voor het nieuwe album, waarbij ze er in geslaagd zijn de essentie van Katzenjammer in al zijn puurheid te behouden. In maart gaat de band een uitgebreide tour doen in Europa en speelt op zondag 22 maart in Paradiso.

Deel: