American Aquarium is  een vijftal talentvolle jonge honden uit North Carolina en een band van weinig woorden. Hun fraaie alt-country, die het midden houdt tussen Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams, is doorspekt met huilende pedal steel gitaren. De muziek, de stem en ook de teksten van frontman BJ Barham klinken gerijpt en ze hebben afgelopen acht jaar al 8 albums op de markt weten te zetten. Zeker het album Burn. Flicker. Die. uit 2012 kreeg in Amerika lovende kritieken. Gisteren stonden de heren in poppodium W2 in Den Bosch.

Tijdens de show in W2 beperken deze alt-country rockers zich vooral tot het spelen van de nummers die je doen verlangen naar een roadtrip door Amerika. Met hier en daar een “thank you” voor het aanwezige publiek dat deze jongens uit North Carolina op waarde weet te schatten. De band speelt verdeeld over twee sets een keur aan nummers waarbij het hele Americana palet wordt bestreken.

Al in de eerste set komen veel publieksfavorieten voorbij van de albums ‘Small Town Hymns’ en ‘Burn.Flicker.Die.’. Nieuw werk van de in 2015 te verschijnen plaat Wolves wordt ook gespeeld en klinkt eigenlijk meteen vertrouwd in de oren. Zanger BJ Barham brengt de songs gedreven, of het nu een ballad is of typische Southern Rock, het spelplezier straalt ervan af. Afsuiter ‘I Hope He Breaks Your Heart’ is de verwachtte publieksfavoriet waarmee het laatste achtergebleven zieltje gewonnen wordt. American Aquarium had Dolf Jansen en Jan Douwe Kroeske al als fan en daar kunnen vanavond vele Bosschenaren aan toegevoegd worden.

Deel: