Roger Daltrey heeft bevestigd dat The Who momenteel bezig is met het schrijven van songs en het opnemen van een nieuw studio album. Recentelijk bracht de band haar nieuwe single uit, ‘Be Lucky’, hun eerste single in 8 jaar. Een en ander heeft The Who aan het werk gezet, ook mede dankzij hun 50-jarig jubileum. Daltrey vertelde: “We hebben een nieuwe single. We zijn nu 50 jaar verder en we hebben de auditie doorstaan. We hebben nu één song gedaan, er komt een heel album aan. Het is spannend!”.

De single ‘Be Lucky’ zal staan op het aanstaande verzamelalbum ‘Who Hits 50’ en is hun eerste nieuwe materiaal sinds het uit 2006 daterende album ‘Endless Wire’. De track is opgenomen met bassist Pino Pallodino, Zak Starkey op drums, en toetsenist Mick Talbot.

Later dit jaar gaat The Who op tournee, hun 50th anniversary tour. De negen datums tellende tour, ‘The Who Hits 50’ genaamd, bevat songs uit hun vroege jaren, uit de tijd dat ze bekend stonden als The High Numbers. Startende in november, brengt de band hits en songs die gitarist Pete Townshend beschreef als “hits, picks, mixes and misses”.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: