Weezer brengt binnenkort hun eerste nieuwe materiaal uit sinds vier jaar, dit in de vorm van een album getiteld ‘Everything Will Be Alright In The End’. Het album is geproduceerd door Cars frontman Ric Ocasek, hij was ook verantwoordelijk voor Weezer’s eerste en derde album, ‘The Blue Album’ en ‘The Green Album’.

Sinds hun oprichting in 1992 heeft Weezer een aantal zeer succesvolle albums uitgebracht die wereldwijd ruim 13 miljoen keer over de toonbank gingen. Na een zeer intensieve periode besloot de band in 2010 om het wat rustiger aan te gaan doen, een gelegenheid voor zanger/gitarist Rivers Cuomo om ervoor te zorgen dat hij de songs die hij voor een album had geschreven kon laten groeien in de vorm die hij wilde.

Hij begon bijna ieder nummer op de piano om uiteindelijk op de gitaar te eindigen. Vervolgens nam hij ze mee naar de band. Toen het moment daar was om de nummers te gaan opnemen, ging Weezer weer in zee met de man die verantwoordelijk is voor hun meest iconische albums, Cars frontman Ric Ocasek. Het resultaat, ‘Everything Will Be Alright In The End’, is een hoogtepunt in Weezer’s catalogus. Een weerspiegeling van een zeer geliefde band op de top van hun kunnen.

‘Everything Will Be Alright In The End’ ligt vanaf eind deze maand via Republic Records in de winkels.

Deel: