Speciaal voor het Amerikaanse album ‘An Americana Christmas’ schreef Ilse Delange samen met The Common Linnets het nummer ‘At Christmas Time’. Op het kerstalbum, dat volgende maand in de Verenigde Staten verschijnt, is onder meer muziek verzameld van grote sterren als Johnny Cash, Bob Dylan en Neil Young. The Common Linnets is de enige Europese act die op de verzamelaar staan. Ilse DeLange maakte het nieuws bekend via Facebook.

“Mag ik even een vreugdedansje doen,” schreef Ilse DeLange op haar Facebook-pagina. “Daar staan we dan met The Common Linnets mooi tussen onze helden. Op een plaatje, Neil Young, The Band, Emmylou Harris. Dit is nog maar het begin van nieuwe avonturen.”

Het album ‘An Americana Christmas’ wordt op 14 oktober uitgebracht in de Verenigde Staten en is door platenmaatschappij New West Records omschreven als ‘een verzameling van iconen en hedendaagse sterren van het Americana-genre.’ The Common Linnets worden hierbij genoemd als een van de grootste Europese Americana-acts.

Het succes van The Common Linnets wordt in oktober opgevolgd met een nationale en internationale tour waarbij naast een vijftal Nederlandse shows, ook negen Europese steden als Londen, Berlijn, Wenen en Hamburg worden aangedaan.

Deel: