U2De marketingtruuk die Apple en U2 vorige week samen uit hebben gewerkt door in één klap het nieuwe U2-album ‘Songs of Innocence’ gratis in alle iTunes te stoppen, is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Veel gebruikers klaagden dat zij hier niet om gevraagd hebben en Apple en U2 werden afgelopen week dan ook veelvuldig onder vuur genomen op internet. Het album is voor velen ook niet van een dusdanige kwaliteit dat ze het album ook vrijwillige zouden hebben gedownload, als deze als gratis download werd aangeboden.

Apple heeft de hand in eigen boezem moeten steken en heeft inmiddels een U2 ‘Songs of Innocence’ removal-app in haar iTunes-store gezet, waarmee de vele klagers tegemoet is gekomen. Met deze app kunnen iTunes-gebruikers het bekritiseerde U2-album weer gemakkelijk verwijderen van hun toestel.

De gratis app is te vinden via deze link

Het bakzeil moeten halen door Apple is een zware klap voor het bedrijf, dat de laatste tijd steeds meer onder druk komt te staan van critici, die vinden dat de kwaliteit van de apparatuur niet in verhouding staat met de prijs, en ook de zogenaamde ‘extraatjes’ niet interessant zijn.

Bron: HNU.NU

Deel: