Within Temptation’s laatste single ‘Whole World Is Watching’ is toegevoegd aan de A-lijst van de toonaangevende BBC2 radio. Dit is een mijlpaal voor de Nederlandse band, die voor de eerste keer op radio gedraaid wordt in de UK en direct doorschiet in de airplay top 30. Daarnaast is Within Temptation nu ook genomineerd voor een AIM Award met hun in januari verschenen album ‘Hydra’ in de categorie Independent Album Of The Year. In de UK is het album uitgebracht via Dramatico, het label dat ook verantwoordelijk is voor de doorbraak van Caro Emerald in de UK.

Zangeres Sharon den Adel van Within Temptation is blij verrast door het Engelse succes: „De afgelopen jaren is onze fanbase in de UK enorm gegroeid. Door hun support hebben we in London kunnen groeien van het kleine podium van Scala in 2004 tot aan een uitverkochte Wembley Arena dit jaar. Dat was al een mijlpaal in onze carriere en het is dan ook moeilijk voor te stellen dat dit jaar nog beter kan worden. De BBC radio 2 lijst en de AIM Award nominatie voor Beste Album maakt dat dit ons meest succesvolle jaar is in de UK. We willen de fans ontzettend bedanken voor dit fantastische avontuur.”

De AIM Awards, in het leven geroepen om independent labels in de U.K. en hun talent te ondersteunen, worden uitgereikt op 2 september. In het verleden zijn artiesten als Adele, Macklemore & Ryan Lewis, alt-J en Vampire Weekend al door de organisatie beloond voor hun creativiteit en toewijding. Naast Within Temptation zijn dit jaar de andere genomineerden: London Grammar, Arctic Monkeys and FKAtwigs.

Foto (c) Dirk/Conny vd Heuvel, Archief Maxazine.nl

Deel: