In aanloop naar North Sea Jazz Festival warmt BIRD Rotterdam alvast op met concerten van jong talent en muzikale grootheden, lekker eten en de leukste clubavonden. De grand finale van North Sea Round Town vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli in de vorm van het nu al legendarische BoogieBall: Official North Sea Jazz Afterparty. Met o.a. dj-sets van Sheila E, Bootsy Collins, Lalah Hathaway en Bilal en jamssessies o.l.v. leden van Snarky Puppy.

Na de compleet uitverkochte editie van vorig jaar zijn BIRD en BoogieBall genoeg bijgekomen voor een nieuwe editie. Net als vorig jaar nodigt BoogieBall weer een aantal artiesten van North Sea Jazz Festival uit, maar niet om te zingen of muziek te maken. De artiesten spelen voor één keer dj en laten hun favoriete plaatjes horen. Op de vrijdag, die geheel in het teken staat van funk, staat Sheila E achter de draaitafels. Deze voor een Grammy genomineerde zangeres werkte eerder al samen met mensen als Lionel Richie, George Duke, Ringo Starr, Gloria Estefan, Beyoncé, Kanye West en uiteraard Prince. Na haar set draagt ze het stokje over aan Bootsy Collins, één van de oudste leden van George Clintons Parliament-Funkadelic. Grammy-winnaar en First Daughter of Soul Lalah Hathaway is op zaterdag, de soulnacht van BoogieBall, helemaal op haar plek. Bilal, die eerder samenwerkte met Common, Erykah Badu, Jay-Z, J Dilla, Robert Glasper en The Roots en vorig jaar BIRD plat speelde, sluit deze editie van BoogieBall af.

In de andere zaal jammen artiesten van North Sea Jazz Festival met elkaar in BIRDsessions. Met als host van de sessie op vrijdag onze eigen Flávio Silva, een Braziliaanse gitarist die al heeft samengewerkt met muzikanten als Cuca Teixeira, Thiago Espirito Santo, Sandro Haick en Ed Motta. Op zaterdag bestaat de huisband uit bandleden van Snarky Puppy. Een goed bewaard geheim van de newyorkse jazzunderground, maar sinds de release van het Grammy-winnende album Family Dinner Vol. 1 zijn ze ook ver buiten New York beroemd. Wie er verder op het podium springt om mee te jammen zien we op vrijdag 11 en zaterdag 12 juli!

BoogieBall wordt muzikaal omlijst door dj’s Special Mike, Turne en Jazzjunkies op vrijdag en Manga, Cutnice en Dansbar op zaterdag. Host van de vrijdag is mc GMB, op zaterdag is de eer aan soulzangeres Esperanzah.

Deel: