Tijdens een recentelijk gegeven interview heeft The Who’s Pete Townshend een tipje van de sluier opgelicht omtrendt de viering van de bands 50-jarig jubileum. Eind dit jaar, met de kerst, gaat de band op tournee die loopt tot in 2015. Ook verschijnt er een nieuw album. Townshend vertelde dat het een wereldtournee wordt. “Ik ben er niet dol op om op wereldtournee te gaan, gelukkig ben ik in goede vorm. Als ik eenmaal op gang ben – en ik ben goed in wat ik doe – dan zal ik er ongetwijfeld meer plezier in krijgen”, aldus de gitarist.

Over de mogelijkheid van een nieuw album vertelde Townshend dat hij een poging gaat wagen om door zijn 20.000 uur van niet georganiseerde berg muziek gaat worstelen om mogelijke songs te gaan opduiken. “Ik zal wat nummers uit ‘Floss’ (een lang lopend project) halen en die aan Roger Daltrey geven om te kijken of we genoeg hebben voor een nieuw album. Het zou verloren tijd en moeite kunnen zijn, maar ik hoop dat het nieuwe album er gaat komen”.

Over het 50-jarig jubileum: “Ik was er helemaal klaar voor, maar als het zover is dan is alles aan het veranderen. Komende meimaand wordt ik 69 en al mijn vrienden worden ziek of gaan dood. Ik wist dat dit ging gebeuren. Ik zal blij zijn als ik de fans iets kan geven dat hun gelukkig maakt. Het zal flink plannen worden en ik hoop dat er dingen uitkomen waar we op ons op kunnen gaan richten”.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: