De populaire boyband MainStreet vraagt met nieuwe single ‘Dreamers’ speciale aandacht voor de slachtoffers van pesten. ‘Dreamers’ vertelt een aantal verhalen die de bandleden toegestuurd kregen via de vele berichten van fans over dit onderwerp. Om gehoor te geven aan deze problematiek richt MainStreet een landelijk forum op en zijn ze onder meer op 15 april te gast in het BNN-KRO TV-programma ‘Dag Tegen Pesten’.

Het idee voor de single ‘Dreamers’ is ontstaan naar aanleiding van de vele brieven en berichten die Daan, Owen, Nils en Rein ontvangen van fans die slachtoffer zijn van pestgedrag. “We voelen ons zo machteloos als we al die berichten zien en willen graag helpen en iets terug doen voor de fans. We wilden iets positiefs opzetten en toen is het idee voor het liedje Dreamers en een online forum ontstaan.”

Dreamers forum
MainStreet is gaan praten met instanties die zich bezig houden met de pestproblematiek. Samen met adviesbureau Kuseema heeft MainStreet het eerste landelijke mobiele forum www.dreamersforum.nl opgericht dat afgelopen Donderdag gelanceerd werd. Het forum ontving meer dan 200 berichten per uur waaruit meteen blijkt dat er behoefte is naar een forum waar jongeren anoniem verhalen kunnen delen en steun krijgen van leeftijdsgenoten als het gaat om problemen thuis, op school of in de vriendenkring.

Dag tegen pesten
Op dinsdag 15 april zendt BNN-KRO het door Arie Boomsma en Sophie Hilbrand gepresenteerde TV-programma ‘Dag tegen pesten’ uit, waaraan de single Dreamers gekoppeld is. De videoclip van de single komt uit op 19 april, de ‘Nationale dag tegen pesten’. De komende tijd gaan Daan, Owen, Nils en Rein een aantal basisscholen verrassen met een bezoek in samenwerking met de stichting ‘Stop Pesten Nu’ om de gevolgen van pesten onder de aandacht te brengen. Daarnaast is MainStreet ambassadeur van de Stichting ‘Aandacht voor Pesten’.

Deel: