mon cher amourOp Valentijnsdag, 14 februari, komen de vijf heren en dame van indie-band The Cosmic Carnival met hun tweede album getiteld ‘Mon Cher Amour’. Een verrassende plaat die qua sound en uitvoering sterk afwijkt van debuutplaat ‘Change The World Or Go Home’ uit 2012, maar toch best een typische Cosmic Carnival plaat mag worden genoemd.

Twaalf nieuwe songs, verhalend over de duistere kant van de liefde. Per nummer geschreven vanuit een ander perspectief, waarbij de vrouw steeds een hoofdrol vervult: als muze, als moeder of als minnares. De albumtitel en het centrale thema vond de band in het gedicht ‘Il n’y a pas d’amour heureux’ van de Franse dichter Louis Aragon. Geen liefde is volmaakt: wie ware liefde vindt loopt het gevaar geconfronteerd te worden met de harde werkelijkheid die de eindigheid der dingen met zich meebrengt en de angst en verbittering die daaruit voortkomen.

Dit lijden en deze emoties inspireerde The Cosmic Carnival tot het schrijven van de nieuwe liedjes, die zich muzikaal sterk onderscheiden van elkaar, zoals men dat ook al kon horen op ‘Change The World Or Go Home’. Ook de samenzang is intact gebleven, terwijl Marlies Kroon (‘Unicorn’) en Gerben van Etten (‘Sorry I Didn’t Call You’) voor het eerst vocaal de hoofdrol voor hun rekening nemen. En hoewel de dansbare grooves en dromerige sferen wederom aanwezig zijn, heeft de zonnige sixties-sound plaats moeten maken voor een strakker, donkerder en meer eigentijdser geluid.

8 februari stond The Cosmic Carnival in de finale van de Global Battle Of The Bands in Thailand, waar de band kans maakte op 100.000 dollar, een wereldtour en een topproducer naar keuze, een spannend moment dus! Bij thuiskomst in Nederland volgen meteen twee Stukafest optredens in Amsterdam en Den Haag, als opwarmer voor de releaseparty op 14 februari. Nieuwsgierig? ‘Mon Cher Amour’ wordt met een audiovisueel spektakel in stijl gepresenteerd in het Erasmus Paviljoen, op de campus van de Erasmus Universiteit te Rotterdam! Daarnaast staat de band voor het derde jaar achtereenvolgens op de Parade!

Deel: