Op 21 januari brengt het Tilburgse hiphop duo Boef en de Gelogeerde Aap haar debuutalbum Wij Zijn uit. Nadat ze in november de publieksprijs én de prijs voor beste artiest bij de Grote Prijs van Nederland wonnen werd bekend gemaakt dat het Tilburgse duo bij Top Notch had getekend. Eerder hadden ze zich al aangesloten bij de Fakkelteitgroep van onder andere de Fakkelbrigade en Zo Moeilijk.

 

Wij Zijn is geen standaard hiphop album. Dubstep wordt gemixt met hiphop, diepe bassen met harde synths en vage samples met scherpe teksten. Het album klinkt dan ook erg fris en gevarieerd. Tracks als Wij Zijn en Neem Ze Mee zullen het bijvoorbeeld prima doen in de club. Dit zijn tracks met een aanstekelijke tekst en een harde beat. Aan de andere kant gaan tracks als Vreemde Eend en Ongegeneerd zowel tekstueel als muzikaal een stuk dieper.

Op een paar tracks neemt producer Boef het over en laat mét samples en zónder rhymes zien wat hij in zijn mars heeft. Handstand en Passie is daarmee een erg sterke uptempo track geworden, het rustige Mosredna komt door het hoge space gehalte iets minder goed uit de verf.

Wij Zijn is een veelbelovend debuut voor de jongste aanwinsten van Top Notch. Boef en de Gelogeerde Aap zetten zich met dit album op de kaart als een duo dat in de gaten gehouden moet worden en zetten de toon voor een mooi 2011 in de Nederlandse Hiphop. (8/10) (Top-Notch)

Deel: