Toen de hulpdiensten gisterenmiddag bij het huis van Amy Winehouse aankwamen, leefde de zangeres nog. Winehouse werd om 15.54 uur gevonden in haar woning in Londen en overleed enige tijd later, voordat de hulpdiensten iets konden doen om haar te redden. De doodsoorzaak is nog altijd niet bekend, maar de vermoedens bestaan dat Amy is overleden aan een overdosis. De politie wil daar echter niet op ingaan, maar beelden van haar concert in Belgrado, enkele weken geleden, tonen aan dat Winehouse niet helamaal helder was.

Toch zijn er enkele andere opties mogelijk, waardoor de zangeres, die volgens veel mensen een groot talent was maar niet veel meer heeft uitgebracht dan ‘Rehab’ en ‘Valerie’, om het leven is gekomen. Van Winehouse is bekend dat ze groot fan was van artiesten als Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain, die allen op 27-jarige leeftijd onder mysterieuze omstandigheden om het leven kwamen. De kans bestaan dan ook dat de dood, door overdosis of op andere manier, door Winehouse zelf in elkaar gestoken is.

Een dezer dagen kan er al meer bekend worden over de dood van Winehouse, aangezien de politie vandaag of morgen met de autopsie zal beginnen. Daaruit zal blijken of de dood van de zangeres een ongeluk, natuurlijke oorzaak, moord of zelfmoord – al dan niet door overdosis – is geweest. Wie meer weet of een vermoeden heeft kan ze hieronder neerschrijven.

Deel: