Dit jaar reis ik met pinksteren af naar Raalte, waar hét ultieme bluesfestival van Nederland plaatsvind. Elk jaar wordt met pinksteren op het festivalterrein de Domineeskamp in het hartje van Raalte het gratis Bluesfestival gehouden. Blues, bluesrock en Americana van de beste bands uit binnen- en buitenland. Naast veel goede muziek zijn er ook een hoop activiteiten voor jong en oud, straattheater, leuke spulletjes te koop bij de huisjes in de stijl van het zuiden van de VS en uiteraard hele lekkere, misschien wel de lekkerste spareribs. Kortom het is een festival waar niemand zich hoeft te vervelen.

Ter ere van het het 15-jarig bestaan van het festival is er zaterdagavond de Raalter Pinksterparty georganiseerd. Voor deze avond is er wel kaartverkoop geweest, en was dan ook helemaal uitverkocht. Caro Emerald en Golden Earring zijn de optredens van de avond. Ik denk dat beide bands geen introductie nodig hebben, Caro heeft met haar ‘Cutting scenes from the dansfloor’ album de nodige prijzen in de wacht gesleept en is momenteel ook aan het doorbreken in het buitenland. Golden Earring viert dit jaar hun 50-jarig jublileum, en wie kent ze niet met de hits als ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en vele andere enorme hits.

Caro Emerald trapt deze avond af, dit is haar tweede optreden sinds dat ze er even tussenuit is geweest in verband met stemproblemen. Maar ze is terug, en hoe! Dat ze een dijk van een stem heeft kan niemand ontkennen. Ze heeft ook een geheel nieuwe band en speelt sommige nummers van haar album met een beat eronder. Wat overigens erg lekker klinkt. De zaal swingt en zingt lekker mee.

Na het optreden van Caro is het de beurt aan Golden Earring. De tent is gevuld met jong en oud en iedereen kent de grote hits en zingt ze dan ook uit volle borst mee. Elk optreden van de band is een genot om naar te kijken. Het samenspel tussen de bandleden en de hoeveelheid zin om op het podium te staan straalt er dan ook van af. De basssolo van Rinus Gerritsen en de drumsolo van Cesar Zuiderwijk geven ook weer een extra demensie aan het optreden. De tent en het festivalterrein is goed gevuld met bezoekers die een geweldige avond hebben gehad, met twee totaal verschillende optredens maar beide van wereldniveau. De aftrap naar een gezellig Ribs & Blues festival is bij deze dan ook zeer geslaagd gemaakt.

Foto’s (c) 2011 Nathalie Bauland

Was jij er ook bij? Vertel hier jouw verhaal!

Deel: