Dat The Black Mamba – de Portugese finalist van het recente Eurovisie Songfestival – een hechte relatie met Nederland heeft benadrukten ze al met hun inzending; in ‘Love Is On My Side’ vertellen ze het levensverhaal van een prostituee die de band in de Amsterdam ontmoette. Na een videoclip voor single Crazy Nando die geschoten werd in het hotel waar zij verbleven in Rotterdam, kondigen ze nu het nieuwe album ‘Last Night in Amsterdam’ aan, waarmee de band op 17 januari in de Melkweg staat.

The Black Mamba is één van de meest energieke en opwindende livebands uit Portugal. In mei 2010 vormde de band zich, toen Pedro Tatanka en Miguel Casais in het universum van blues, soul en funk een smeltkroes vond die hun natuurlijke habitat bleek te wezen. Nu, tien jaar en drie albums later, is The Black Mamba niet weg te slaan van de Portugese festivalpodia. De band tourde al door Amerika, Groot-Brittannië, Spanje en Brazilië, maar staat na hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in Rotterdam pas écht in de internationale spotlights.

Momenteel is de band het album ‘Last Night in Amsterdam’ aan het afronden, geschreven en opgenomen in Nederland. Het nieuwe jaar starten ze dan ook in de stad uit de titel.

Deel: