Op 9 juli komt het nieuwe studioalbum uit van Rowwen Hèze, ofwel de godfathers van de Nederlandse Tex-Mex en Americana. De in 1985 opgerichte band is na het verschijnen van het vorige album ‘Voorwaartsch’ begonnen met het woordwerk voor wat alweer het zeventiende studio album en dat was voor Maxazine meer dan voldoende aanleiding om deze week eens extra aandacht te besteden aan de band en haar werk.

De mannen van Poels staan erom bekend van ieder optreden een feestje te maken en voor wie ooit wel eens bij het eindfeest in thuishaven America is geweest, weet dat er bij die concerten net zo veel drank door de lucht vliegt als dat er wordt gedronken. Een stel nieuwe kleren achteraf is dan ook geen overbodige luxe.

Rowwen Hèze Essentials

Deze week op Maxazine plaatsten we reeds een review van het nieuwe album, bespraken we een ‘Legendary Album’ van de band. Ook plaatsten we een interview met Jack Poels. En dan hebben we Jack  ook nog gevraagd naar zijn tien meest essentiële nummers. En dat deed hij! DE nummers die van Jack in de tijdcapsule moeten worden gestopt om hen te blijven herinneren. Wij hebben deze lijst exclusief van hem ontvangen en plaatsen hierbij die tijdcapsule, verpakt als Maxazine Spotify Playlist ‘De Rowwen Hèze Essentials’.

Voor mensen die de band nog niet zo goed kennen een goede manier om kennis te maken met Rowwen Hèze. Zonder dat je jezelf een week lang moet opsluiten om alle albums goed te gaan beluisteren. Maar ook voor de doorgewinterde fans en liefhebbers. Zeker de moeite waard, omdat Jack niet zomaar de meest voor de hand liggende hits bij elkaar gezet heeft. We hebben Jack Poels gevraagd om eens goed naar zijn volledige werk terug te kijken en uit al dat materiaal een keuze te maken die hijzelf als essentiële tracks ziet binnen alles wat Rowwen Hèze gemaakt heeft, tot en met het nieuwe album ‘Onderaan Beginne’.

Poels heeft zich daar zeker niet met een spreekwoordelijk Jantje van Leiden vanaf gemaakt. Hij kwam met een werkelijk prachtige lijst. We worden verwend met de mooiste Rowwen Hèze-nummers van de afgelopen zesendertig jaar. Kortom, een playlist om in te lijsten met bladgoud en een spreekwoordelijke loftrompet. Niet zonder enige trots delen wij de Maxazine Spotify ‘De Rowwen Hèze Essentials’ Playlist, samengesteld door Jack Poels zelf.

Deel: