Faithless is na 10 jaar terug met de nieuwe single ‘Let The Music Decide’. In een geschiedenis die zo’n 25 jaar teruggaat, heeft Faithless al lang een centrale positie ingenomen in de wereld van de Britse elektronica. Met elementen van house, trip-hop, dub en een songwriting-flair tot arena-vullende explosieve geluiden.

Hun prestaties vertellen hun eigen verhaal: zeven Top 10-singles, zes Top 10-albums (drie op nummer 1), een Mercury Prize-nominatie voor hun briljante tweede album, ‘Sunday 8PM’ uit 1998 en hun indrukwekkende vier keer platina-gecertificeerde ‘Forever Faithless – The ‘Greatest Hits’ draagt ​​bij aan een carrière-totaal van meer dan 15 miljoen albums wereldwijd.

Faithless sierde festivalpodia over de hele wereld, waaronder tweemaal Glastonbury’s beroemde piramidepodium, headliner van Exit, Sziget, Roskilde, V Festival, Rock am Ring & Rock im Park, Rock Werchter, Pinkpop, Ultra, Mad Cool, Lowlands en nog veel meer. Wereldwijd hebben ze meerdere arena-tours uitverkocht met hun beruchte, met laser gevulde, aanval op de zintuiglijke ervaringen.

Het is tien jaar geleden dat Faithless’ laatste studioalbum The Dance de hitlijsten bestormde, maar hun muziek wordt nog steeds ontdekt via internationale DJ-sets en de opkomst van streamingdiensten. Hun remix album ‘Faithless 2.0’ uit 2015 bracht hen opnieuw naar de top van de hitlijsten, opnieuw met hun vrienden als Avicii, Claptone, Tiesto, Eric Prydz en Armin Van Buuren die naar voren kwamen om nieuwe perspectieven te bieden op hun favorieten van fans: ‘We Come 1’, ‘Insomnia’, ‘God is a DJ’ en meer.

Samenwerkingen zijn altijd het kenmerk van de carrière van Faithless geweest, zoals samenwerkingen met Robert Smith van The Cure,Robbie Williams, Dido en Cat Power om er maar een paar te noemen. Faithless bereidt zich nu voor om hun zevende studioalbum uit te brengen, maar als voorproefje daarvan komt de band dus nu met ‘Let The Music Decide’.

Deel: