Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: 3JS in De Melkweg.

Concerttip dinsdag 16 april: 3JS in De Melkweg

In 2007 maakte Nederland voor het eerst kennis met de 3JS toen het debuutalbum ‘Watermensen’ uitgebracht werd. In de jaren die volgden bracht de band nóg negen studioalbums uit, waarvan er vier de gouden status behaalden. In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de planken van het theater. Met hun folky sound en poëtische teksten werden ze daar gelijk warm ontvangen. Ze vulden de band aan met vier ervaren topmusici en werden zo een zevenkoppige band die alle muziekstijlen beheersen.

Wat begon met een akoestische folksound is uitgegroeid tot een geheel eigen pop-rocksound met als belangrijke kenmerken de Nederlandse taal en de onmiskenbare stem van zanger Jan Dulles.

Tien jaar en honderden shows later zijn de 3JS in de theaterwereld niet meer weg te denken. Maar nog nooit eerder deed deze band, die in één adem genoemd mag worden met Bløf, De Dijk, Guus Meeuwis en Marco Borsato, een clubtour langs de Nederlandse poppodia.

Deel: