De nieuwe plaat van Claw Boys Claw is een schot in de roos. ‘The Horse Is Not Me’ tour bracht uitverkochte zalen in het hele land en Paradiso was ook al weken uitverkocht. Snel werd er een mini-festival van gemaakt met als voorprogramma Fungo Bat en in de kleine zaal wisten Kitty Kitty Tuna en Fuz de zaal op de kop te zetten. Fungo Bat warmde de zaal op met een energieke show met heerlijk schurend gitaar werk. Een leuke band, maar daar zijn er meer van. Je snapt dan ook waarom Claw Boys Claw zo populair is.

John Cameron haalt gewoon bijzondere tonen en riffs uit zijn gitaar. Samen met het charisma van Peter te Bos heb je dan wat bijzonders staan. Peter was voor zijn doen wat stilletjes qua praatjes. Kennelijk toch wel onder de indruk van deze succesvolle tour en de fraaie zaterdagavondafsluiting in home town Amsterdam.

De crew was zo aardig een setlist neer te leggen met ‘The Winner Takes It All’, ‘Purple Rain’, ‘Car Wash’ en ‘Heb Je Even Voor Mij’; John had er geen last van want dit was het laatste optreden van de tour en alles zat wel in het koppie. ‘Red Letter’ – van de nieuwe plaat – is live een nieuw hoogtepunt en een vaste waarde voor de live toekomst.

Met nummers als ‘Troglodyte’ en ‘Hammer’ wist men de zaal vol te krijgen. ‘Bite the Dice’ staat ook altijd garant voor een pogoënde meute. Peter ging bij dat nummer de zaal door en haalde even achterin bij de bar een biertje. Vervolgens zakte het tempo met ‘My Beautiful Carpet’ weer in. Een kwartier later ging de zaal weer los op ’Weatherman’ en klassieker ‘Indian Wallpaper’. De eerste toegift eindigde met ‘Wild Voodoo’.

Voor de tweede toegift ging eerst het tempo wat omlaag met het nieuwe nummer ‘Echo Echo’ waarbij je denkt ‘Dat hebben we eerder gehoord het lijkt op ‘Rosie’ en ja hoor deze volgde er ook op. John had even een andere gitaar gepakt en dan hoorde je dat hij ook subtiel een heerlijke gitaarlijn weet te spelen die de aandacht goed wist vast te houden. De laatste energie ging er uit met ‘Superkid’, ‘Locomotive Breath’ en ‘So Mean’.

Natuurlijk kwamen ze nog een derde keer terug want elk concert wordt afgesloten met de enige cover van avond ‘I Wanna Be Your Dog’. We begonnen met rustig paardrijden ‘The Horse Is Not Me’. Nee, Claw Boys Claw is een pitbull die je niet meer loslaat en keihard toesloeg met een fantastische live set. Voor het eerst met lichtprojecties op de achtergrond wist men er ook visueel na 35 jaar aan hun show toe te voegen.

Het mini-festival werd afgesloten met Fuz in de kleine bovenzaal. Vier dames met daarin de dochter Gini van John Cameron die lekker beukte op de drums. Gekleed in matrozenpakjes gaven ze een mooie show die aan de Runaways doet denken. Zangeres Savannah heeft een prima krachtige stem die er voor zorgde dat de meiden staan als een huis.

Foto’s (c) Rene Obdeijn / Maxazine

Deel: