2017 is weer vrijwel voorbij, vandaar dat Maxazine deze kerst traditiegetrouw komt met een muzikaal jaaroverzicht. In het kort gaan we door het hele jaar heen. Dit uur blikken we terug op maart.

Begin maart werden meteen enkele grote namen aangekondigd. Een extra show van Neil Diamond, maar ook shows van Alice Cooper, Little Steven and the Disciples of Soul, Doe Maar en Flogging Molly (Support van Volbeat), Lady Antebellum, Eddy Vedder, Jamiroquai en Bootsy Collins kondigden in de eerste week van maart al concerten aan in ons land.

Ook Maxazine zelf had mooi nieuws te melden. Maart stond vol van de officiële start van zeven regionale Maxazine afdelingen: Limburg, Brabant, Zuid Holland, Gelderland, Utrecht, Noord Holland en Overijssel startten door de maand heen tijdens concerten van partner Boris (A.K.A. Bo Saris). En toen kondigde Maxazine ook nog eens een tourpartnership aan met DAAN, in België al een van de grootste artiesten, en nu samen met Maxazine klaar om ook Nederland te veroveren. Muzikale toppers horen nu eenmaal bij elkaar, nietwaar?

In maart werden ook de namen voor Pinkpop bekend gemaakt tijdens de presentatie in Paradiso. Onder anderen Crystal Fighters, White Lies, Kaiser Chiefs, Five Finger Death Punch, Chef Special, Kensington, Justin Bieber, Martin Garrix, My Baby, Charl Delamarre, The charm the fury, Birdy, SUM41, Sean Paul, Greenday, Biffy Clyro, Prophets Of Rage, Liam Gallagher, Rag’n’bone man, Seasick Steve, Live, Passenger, Guus Meeuwis, System Of A Down en Kings Of Leon staan dit jaar op het oudste festival ter wereld.

Joni Sledge, mede-oprichtster van de iconische band Sister Sledge overleed plotseling op 60-jarige leeftijd. De zangeres overleed een natuurlijke dood en liet naast haar familie een gigantische erfenis aan muziek achter, die later in het jaar te horen was in De Vorstin in Hilversum. Ook Chuck Berry overleed in maart. Berry was in 1986 een van de eerste leden van de Rock and Roll Hall of Fame en is 90 jaar geworden.

In Rotterdam was er een wereldprimeur op muziekgebied. Tijdens Earth Hour deden mensen en andere stroomverbruikers wereldwijd de lichten uit om stil te staan bij het tegengaan van klimaatverandering. Op 25 maart gingen de lichten uit op de Erasmusbrug, en klonk de première van een klimaatcompositie door Merlijn Twaalfhoven en werd het metrostation Wilhelminaplein gevuld met een interactief zangstuk.

Deel: