Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Common Linnets in Bostheater

Concerttip maandag 14 augustus: The Common Linnets in Bostheater

Vandaag geven Ilse DeLange met The Common Linnets een show in het Amsterdamse Bostheater. Hun uitverkochte optreden van vorig jaar, een briljante combinatie van country en moderne Americana, staat nog op ons netvlies gebrand!

De band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby heeft een voorliefde voor seventies Westcoast-groepen als Fleetwood Mac en Crosby, Stills, Nash & Young, maar Americana en Alternative Country vormen de hoofdmoot. En dat hoor je. Met een plaat die deels werd opgenomen in de hoofdstad van de folkmuziek, Nashville – en gastbijdragen kent van de allergrootsten uit het genre, zoals dobro-speler Jerry Douglas en pedalsteel-gitarist Paul Franklin. Ilse’s droom is uitgekomen: muziek maken met gelijkgestemde zielen!

Hun liefde voor muziek dat recht uit het hart komt, bleef niet onopgemerkt! In eigen land werd dit bekroond met een Edison, Buma-award, 3FM-award en de Pop Prijs. In Europa is hun werk geprezen met een EBBA-award, Regenbogen-award en de prestigieuze Echo-award. Verwacht vandaag stemmen die om elkaar heen krullen in een warm bad aan akoestische snaarinstrumenten en fonkelende gitaarriffs. Een optreden in de bijzonder en intieme setting van het Bostheater. Met een sterrenhemel als plafond en bomen die mee ruisen met de beste zangvogels van Nederland.

De poorten van het Bostheater openen een plek waar je ontdekt en verrast wordt. Van bandjes tot singer-songwriters. Actuele acts en altijd live. Intieme momenten met de muzikanten en hun muziek. Kijken en luisteren in een natuurlijke omgeving die zijn gelijke niet kent in Amsterdam. Waar je zittend op de banken kunt genieten van eerlijk eten, een goed glas wijn en dorstlessend biertje.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: