De Ierse muzikant Hozier werd bekend met het nummer ‘Take Me To Church’ en veroverde al snel de hitparades. De NTR zendt vanavond een muziekspecial uit over de singer-songwriter. De muziekspecial Hozier: The Other Voices bevat onder andere zijn allereerste televisieoptreden in het Ierse Dingle, exclusieve interviews en intieme live-optredens van hits als ‘Take Me to Church’, ‘Work Song’ en ‘From Eden’.

Universal Music
Andrew Hozier-Byrne (25) werd geboren in het Ierse kustplaatsje Bray als zoon van een bluesmuzikant en ging studeren aan de Universtiteit van Dublin. Al snel kwam de jonge singer-songwriter er achter dat zijn passie bij de muziek lag en schreef vervolgens een paar muziekdemo’s voor Universal Music. Die zagen zijn muziek wel zitten en gingen met hem aan de slag.

Concerten
Zijn grote doorbraak had hij met zijn single ‘Take Me To Church’, dat hij in 2013 uitbracht. In september 2014 kwam het eerste album van Hozier uit, dat nummer twee haalde in Groot-Brittannië en de Amerikaanse Billboard 200. Het duurde niet lang voordat hij een reeks concerten uitverkocht in Amerika en Europa. Op 25 januari staat het concert van Hozier in de Heineken Music Hall in Amsterdam gepland.

Hozier live!, 23:10 – 00:10 uur, NPO 3

Deel: