De Ierse broers Harry en Alfie Hudson-Taylor brengen op vrijdag 20 maart hun debuutalbum ‘Singing For Strangers’ uit. Met hun opzwepende folkpop en de singles ‘Chasing Rubies’ en ‘Battles And Weapons’ hebben de broers het afgelopen jaar een flinke fanschare opgebouwd. Jake Bugg en de Rolling Stones waren dermate onder de indruk van het tweetal dat ze Hudson Taylor als voorprogramma vroegen.

De muziek van Hudson Taylor is een speelse clash tussen folk, pop en country. Zo zegt Harry: “Our music is raw and folky, like Crosby, Stills and Nash or Simon & Garfunkel. We’re really coming into our own and we’ve been recording some great stuff.” Zijn broer Alfie voegt daaraan toe: “We want to be able to look back in a few years time and be proud of our songs.

Harry (21) en Alfie (20) groeien op in een buitenwijk van Dublin. Muziek is hen met de paplepel ingegoten: pa is een muzikant en ma een danseres. In 2011 bundelen ze hun talenten in het duo Hudson Taylor. In eigen beheer brengen ze drie EP’s uit, waarmee ze zichzelf in de kijker spelen bij fans en critici. Ze wekken bovendien de interesse van een keur aan producers die graag met de twee aan de slag willen gaan. Uiteindelijk duiken Harry en Alfie voor hun debuutalbum ‘Singing For Strangers’ de studio in met producers Iain Archer (bekend van Snow Patrol en Tired Pony), Mike Einziger (Incubus) en Danton Supple (Coldplay).

Vanaf het moment dat de broers samen muziek maken, draait het bij de twee om één ding: zo veel mogelijk optreden, of het nu is in de kleine pub op de hoek of een lokaal festival. De band groeit dan ook in nog geen twee jaar tijd uit tot een livesensatie, met als voorlopige bekroning een plek op het Reading Festival vorig jaar. Komende februari en maart spelen de twee hun grootste shows tot nu toe, waaronder de Shepherds Bush Empire in Londen en Dublin’s Olympia Theatre. Vorig jaar maakte Hudson Taylor in Nederland een goede, eerste indruk tijdens hun optreden op het Eurosonic/Noorderslag festival in Groningen. “We want to be known as a live band,” vertelt Harry. “We plan on touring constantly – forever.

Deel: