Zojuist is bekend geworden dat Erik van der Wurff, pianist, componist, arrangeur, producent en dirigent, gisteravond is overleden. Hij was sinds 1962 de vaste begeleider van Herman van Veen en componeerde hij een aanzienlijk deel van diens repertoire. Van der Wurff studeerde piano, contrabas en dwarsfluit aan het conservatorium in Utrecht, waar hij Herman van Veen leerde kennen.

Buiten de meer dan 50 jaar dat hij de begeleider was van Herman van Veen werkte van der Wurff ook samen met andere artiesten waaronder John Denver, Toots Thielemans en talloze Nederlandse artiesten, waaronder The Cats, Loeki Knol, Robert Long en Gerard Cox. Ook was hij verantwoordelijk voor een flink aantal filmsoundtracks, waaronder ‘Uit Elkaar’, ‘Ciske de Rat’ en ‘Van de koele meren des doods’.

Voor zijn rol in de Nederlandse muziekwereld mocht van der Wulff een aantal prijzen in ontvangst nemen, een Edison; hij ontving de Gouden Hond van EMI, de Louis Davidsprijs voor ‘Opzij Opzij Opzij’, de Gouden Harp van de Stichting Conamus, het Gouden Hart van de stad Rotterdam, de Gouden Notekraker van de Stichting Norma en de Kunst en Cultuurprijs van de Gemeente De Bilt. Op 29 april 2009 werd Van der Wurff geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Erik van der Wurff is 69 jaar geworden.

Bron: Rob C. Croes / Anefo

Deel: