Gisteren heeft de organisatie van het Jazzfestival Delft, samen met de nieuwe wethouder cultuur en economie, Ferry Förster, de eerste namen van de 30-jarige jubileum editie van het festival bekend gemaakt. De bekendmaking werd opgeluisterd met een muzikale “doop” door een van de headliners van het festival, Edisonwinnaar Reinier Baas.

Nederlandse en Internationale Highlights
Naast het Reinier Baas Trio en sax-icoon Hans Dulfer, beiden op het hoofdpodium op de Markt, gaat het publiek in Delft in het derde weekend van augustus genieten van unieke optredens van Matt Bianco, Frank McComb en CeCe Peniston. Deze artiesten treden op in het kader van het nieuwe programma van TheJazzDream, die jong en aanstormend Nederlands talent koppelt aan ervaren jazz-, soul- en pophelden. Andere jonge internationale toppers zijn Lessus & The Family (Spanje) en de zeer getalenteerde Francesca Tandoi (Italië) die speciaal geselecteerd is door bassist en musicoloog Hans Mantel.

Ter ere van het 30-jarige jubileum van het festival hebben de organisatie en haar partners gekozen voor een bijzondere samenstelling in het programma. Er wordt bovendien voor het eerst gewerkt met een dubbel hoofdpodium. Daarnaast is er nóg meer dan tijdens voorgaande edities ruimte voor aanverwante muziekstijlen als soul, hiphop, funk, blues en zelfs pop. Maar ook voor jazzimprovisatie en avontuurlijke richtingen is er ruimte. Enkele voorbeelden zijn Tommy Moustache, That Park Life, Pink Oculus en Susanne Alt.

Op veler verzoek …
Het Jazzfestival Delft, de pleinen en samenwerkende horeca houden traditiegetrouw ook rekening met specifieke wensen van het publiek dat uit de gehele regio Den Haag, Rotterdam en verder, komt genieten van het zonnige evenement. De liefhebbers kunnen dan ook hun hart ophalen tijdens optredens van o.a. Squib Cakes (Tribute to the Tower of Power), Gé Titulaer, ’69 Comeback, Mr. Boogie Woogie en ZooT. En voor de totale ontspanning is er weer (deels) tropisch geprogrammeerd voor ‘Jazz in the Park’ in de Poptahof in Delft. Daar treedt onder andere Paradigm op.

Nieuwe partners Grolsch en Save the Children
Als nieuwe partner verwelkomt het Jazzfestival Delft dit jaar Grolsch. Met deze samenwerking hoopt de festivalorganisatie weer een mooi decennium in te gaan en voor de komende jaren verder te kijken naar kansen en vernieuwing in de toekomst. Dit betekent ook dat de organisatie naast de promotie van live jazz en de steun aan culturele initiatieven en talentontwikkeling, actieve support gaat geven aan maatschappelijke projecten. Eén ervan is Save the Children, ’s werelds grootste onafhankelijke organisatie op het gebied van kinderrechten. Zij zetten zich in voor dromen en de toekomst van kinderen door concreet kinderlevens te redden in bedreigde gebieden en zich in te zetten voor de basisrechten van kinderen zoals medische zorg, onderwijs, goede voeding en voorlichting.

Foto (c) Eric van Nieuwland/Maxazine

Deel: