Evenementenorganisatie Extrema kijkt tevreden terug op een zeer geslaagde editie van Extrema Outdoor in België. ‘XO Belgium’ werd voor de vierde maal georganiseerd op recreatiegebied Kelchterhoef in Houthalen. “Een perfecte opmaat voor de Nederlandse editie”, aldus creatief directeur Marcel Mingers. De negentiende editie van Extrema Outdoor vindt dit jaar op 12 juli plaats op Aquabest nabij Eindhoven.

Het was een bewogen festivalweekend waarin de discussies over weerdreiging, protocollen en gratis drinkwater op festivals weer oplaaiden. Mingers geeft aan dat Extrema Outdoor Belgium geen stormhinder heeft ondervonden. Wel liepen de temperaturen bij de zuiderburen op tot zo’n 34 graden. De organisatie heeft daarop ingespeeld door extra schaduwplekken te creëren op het terrein. Extrema heeft al jaren gratis drinkwaterpunten op zijn festivals staan. Mingers: “Die service bieden we altijd. Extreme hitte of niet. Dat is niet meer dan logisch, toch?”

Het driedaagse festival XO Belgium staat bekend om haar kwaliteitsprogrammering in de genres house, techno en techhouse. Grootheden als Adam Beyer, Seth Troxler, Jamie Jones en Solomun lieten hun diepe technoklanken en opzwepende deephouse horen en dat viel in goede smaak bij de bezoeker, want de sfeer was uitzinnig.

Het Nederlandse oudere broertje Extrema Outdoor programmeert een iets breder scala aan elektronische muziek op maar liefst negen podia. Op veler verzoek keert het technogenre terug. Jeff ‘The Wizard’ Mills is in goed gezelschap met de technohelden Ben Sims en Len Faki.

Nieuw is de Kryptonite Stage waar de warme techhouse van onder meer Oliver Koletzki en Finnebassen te horen zijn. Naast underground helden zoals Waze & Oddyssey en Levon Vincent is ook de Nederlandse EDM goed vertegenwoordigd met onder meer Fedde le Grand, Laidback Luke, Bakermat en Afrojack. De organisatie laat verder weten zich te verheugen op de bijzondere audiovisuele show van Baauer en het live-optreden van het Belgische wonderkind Netsky.

De opbouw van Extrema Outdoor start over twee weken. De laatste puntjes worden op de spreekwoordelijke i gezet om ervoor te zorgen dat ook de Nederlandse editie weer een kleurrijk schouwspel wordt. Dat is immers waar Extrema al sinds jaar en dag om bekend staat. Bezoekers van het festival kunnen naast de muziekprogrammering genieten van theateroptredens, kunstinstallaties, intieme eetgelegenheden en een heel scala aan relaxplekken om even rustig bij te komen met een lekkere cocktail. Tickets voor XO Nederland kosten 49 euro.

Deel: