EMI Records heeft eindelijk beelden vrijgegeven van de Australische tour van The Beatles uit 1964. Bijna 50 jaar geleden landde de band op 11 juni 1964 in Sidney en tourde 13 dagen met 20 optredens in onder meer Adelaide, Melbourne en Brisbane. Het was de enige tour van The Beatles in Australië.

Manager Brian Epstein beloofde na de tour dat hij de band zou terugbrengen naar het continent, maar in 1966 werd bekend gemaakt dat The Beatles niet meer zouden gaan toeren. Ook werden er geen openbare live optredens meer gegeven met als enige uitzondering het optreden op het dak van de Apple-studio ter promotie van de Let It Be film.

Op de beelden staan de band, de persconferentie en de duizenden fans die langs de weg staan om een glimp van de Fab Four op te vangen. Het concert in Adelaide trok 300.000 bezoekers en was daarmee het grootste publiek waarvoor The Beatles ooit optraden. Op de vraag aan John Lennon wat hij vooraf verwachtte te zien in Australië antwoordde hij met: “Australiers”. De beelden die vrijgegeven zijn inmiddels te bewonderen op YouTube.

Deel: