youngthegiant.mindovermatter-2Het heeft even geduurd, maar eindelijk is daar het tweede album van Young The Giant. Op 17 januari kwam het album ‘Mind over Matter’ in Nederland uit. In Amerika is dit echter pas op 21 januari.

Het verschil tussen het debuutalbum en ‘Mind over Matter’, is dat het een stuk volwassener klinkt en waar bij het eerste album vooral de songs in de categorie pop vielen, werd ik op ‘Mind over Matter’ regelmatig flink omver geblazen. De stijlen op dit album variëren van stevige rock, pop en rustigere nummers, tevens zitten er bij een aantal nummers leuke effecten tussen, die maken het nummer echt af. Een aantal nummers moest ik wel meerdere keren luisteren, om mijn mening te kunnen geven, maar de ervaring leert, dat soms een eerste indruk niet altijd de beste is. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Firelight’, dit nummer hoorde ik voor het eerst, maar was niet overtuigd, maar naar mate ik het meerder keren beluisterde, vond ik het steeds beter gaan klinken.

Wat ik heel jammer vind is dat de cd begint met een intro van 0,47 en dat abrupt afgebroken wordt. Daarentegen maakt het nummer ‘I’ts about time’, de eerste single van de CD die door 3FM is uitgeroepen als single van de week een heleboel goed. Dit nummer is lekker stevig en past erg goed tussen de andere nummers van ‘Mind over Matter’.

Over het algemeen is mijn conclusie van dit album, ga het luisteren en laat ze snel naar Nederland komen om het live aan het publiek te laten horen. (8/10)(Warner)

Deel: