De Canadese countryrock band Blue Rodeo bestaat al sinds 1984 en is sindsdien voornamelijk in eigen land heel succesvol. Hoewel ze inmiddels na al die jaren ook buiten Canada wel redelijk naam hebben gemaakt onder liefhebbers van Americana. Maar toch is het succes vooral in Canada. En daar zal het nieuwe album ‘In Our Nature’ waarschijnlijk niet veel aan veranderen.

Maar ze leveren wel weer een album af met een aantal frisse tracks. Het zijn dan wel de uBlue-Rodeoptempo tracks die er tussenuit springen. Zoals de opener ‘New Moring’, ‘Never Too Late’, ‘Mattawa’ en ‘In The Darkness’. Van de rustigere tracks is ‘Wondering’ een hoogtepunt. Waarin de vocalen doen denken aan de harmonieën van Crosby, Stills, Nash & Young. En de titeltrack ‘In Our Nature’ is misschien wel het meest pure nummer op het album. Als afsluiter wordt met een cover van ‘Out Of The Blue’ van The Band een niet onaardig eerbetoon gegeven aan één van de meest invloedrijke folkrockbands uit de muziekgeschiedenis.

Een enkele keer knaagt het wel dat veel songs op het album te veel lijken op wat ze in het verleden als eens gedaan hebben. Zo liggen ‘When The Truth Comes Out’ en ‘Tara’s Blues’ iets te veel in dezelfde lijn als de ballads ‘Try’, ‘Hasn’t Hit Me Yet’ en ‘Lost Together’ uit hun eigen verleden.

Het album zal geen uitschieter zijn in hun discografie. Maar voor het grootste gedeelte is ‘In Our Nature’ een album dat veel liefhebbers van de band of van countryrock en Americana zal kunnen bekoren. (7/10) (TeleSoul Records / WEA)

Deel: