Experimenten gaat Stream of Passion niet uit de weg, vandaar dat we vandaag een akoestische set gaan horen. Progressieve rock met stevige gitaarsolo’s en bombastische drums akoestisch maken, dat lijkt me een mooie uitdaging. Die uitdaging ga ik vanavond meemaken, en wel in de mooiste zaal van Tivoli, de Spiegelbar: intiem en knus, DE plek om een akoestische set te laten spelen door keyboard-speler Jeffrey Revet en zangeres Marcela Bovio. Maar ook de andere bandleden van Stream of Passion zijn aanwezig: Martijn Peters, Johan van Stratum, Stephan Schultz en Eric Hazebroek.

De uitverkochte akoestische set bestaat uit twee delen. Het eerste wordt  begonnen met een klassiek lied, wat echt een binnenkomer is. Kort wordt de Indiegogo campagne aangestipt, dat de band zo blij is met de gulle giften. De campagne is opgezet om via crowdfunding het vierde album te kunnen opnemen. Het bedrag wat daarvoor nodig is, is inmiddels ruimschoots gehaald. Morgen loopt de campagne af, en kan Stream of Passion direct door naar de studio. Dit emotioneert Marcela zodanig, dat ze bijna tot tranen geroerd is. Snel verder met de show. De Griekse Maxi Nil van Visions of Atlantis is de special guest, zij zingt mee met de songs Open Your Eyes en Street Spirit, tweestemmigheid die ook op de albums Embrace the Storm en The Flame Within te horen is.

Na luidkeels geroep om de terugkeer van Stream of Passion, bekent Marcela dat de band helemaal niet voorbereid is op een bis. Stephan Schultz zet Feels Like Teen Spirit van Nirvana in op de mandoline, wat helemaal zo gek nog niet klinkt. Terecht dan nog een keertje de nieuwe song At Drama en The Curse: wat een prachtige songs die akoestisch goed tot recht komen. Kippenvel en experiment wat mij betreft geslaagd!

Vrijdag 27 december staat Stream of Passion wederom in Tivoli, dan in de Helling, met hun befaamde eindejaar concert, een jaarlijks terugkerend experiment. Be there!

Deel: