Gisteren, vrijdag 13 september, ging de 22e editie van Appelpop van start. Het affiche van het gratis festival is met recht indrukwekkend te noemen. Voor de vrijdag stonden onder andere Dauwe Bob, Handsome Poets, Racoon, The Golden Earring en Navarone op het programma. Naast het Hoofdpodium in de megatent is er weer een groot open air podium met de naam Brunotti Podium en aan de andere kant van het terrein het McBlossom Podium.

Dauwe Bob trapt om 19.00 uur af. De zanger staat ver van het publiek vandaan, in rook gehuld begint hij op het hoofdpodium met zijn optreden. De tent al half gevuld. Natuurlijk brengt Dauwe ‘You don’t have to stay’ (van zijn debuut album ‘Born In A Storm’) en brengt daarmee de hoofden van de jonge meisjes op hol. Bij LongStory, de winnaar van de Parel van de Betuwe, was een groot deel aantal vrijwilligers van de corsowagen van Passewaaij op dit optreden afgekomen. Handsome poets hebben er zelf veel lol in en vermaken het publiek prima. The Golden Earring knallen er weer als van ouds op los. De tent inmiddels afgeladen. Helaas is het podium aan een kant erg hoog waardoor mensen die vooraan staan niets op het podium kunnen zien, dat is erg jammer. Al in 1970 stonden The Golden Earring al op het appelpoppodium, nu wederom met succes.

Mister and Mississippi speelde een cover van Daft Punk’s ‘Get Lucky’ op een hele eigen gevoelige manier met de gitaar en de hoge stem van zangeres Samgar Leuël Jacobs in laagjes tussen de muziek door. Natuurlijk speelde ze ook nog wat nieuwe muziek, blijft tof! Wat mij betreft dé band van 2013. Waar was het feestje, bij de Opposites was het feestje. Knallende beats uit de speakers brachten vele jongeren op de been. Een totaal ander publiek dan bij The Golden Earring. Dat is ook wat Appelpop zo leuk maakt, voor ieder wat wils. Navarone rockte in de regen er voor de hun gebruikelijke manier lekker op los. Voor de afsluiter Racoon was de tent nog helemaal vol, misschien door de regen, maar ze doen het altijd goed bij het festivalpubliek. Al met al een geslaagde eerste dag van de 22e editie van Appelpop.

Deel: