Heb jij binnenkort voor het eerst een concert op de planning staan? Dan is dit natuurlijk ontzettend spannend. Afgezien van het feit naar welk concert je gaat, is de juiste voorbereiding natuurlijk essentieel. Wist je namelijk dat er zelfs concerten zijn waarbij je soms meer dan een jaar van tevoren je tickets moet kopen? Zorg er daarom dus ook voor dat je tijdig weet wanneer de kaartverkoop is, zodat je niet misgrijpt. Uiteraard zijn er daarnaast nog veel meer zaken om rekening mee te houden. Wanneer je namelijk je tickets hebt, dan begint het natuurlijk eigenlijk pas. Zo is het bijvoorbeeld leuk om tijdens een strandconcert een mooie grote strandtas mee te nemen waar je alle spullen in kunt doen en die past bij je outfit, terwijl je voor een concert in een concertzaal sneller zal kiezen voor een ander soort tas. Dit en nog veel meer tips lees je in dit artikel.

Het vervoer

De meeste concerten in Nederland vinden natuurlijk plaats in Amsterdam. Dat houdt dus in dat je er ook voor moet zorgen dat je hier komt. Dit kan met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Wil je graag allemaal een drankje kunnen drinken, dan is het openbaar vervoer natuurlijk de beste keuze. Wanneer je namelijk wordt gepakt met drank op achter het stuur, kan dit desastreuze gevolgen hebben. Allereerst ben je natuurlijk veel minder scherp, maar kan het ook leiden tot het royeren bij je verzekeraar. Dat houdt in dat je je dan moet verzekeren via een andere manier, waardoor je een stuk meer premie betaalt. Zorg er dus voor dat je een bob in jullie midden hebt en anders kiest voor de bus, trein, tram of metro. Zo voorkom je vervelende situaties en kunnen jullie optimaal genieten van het concert.

Vertrek op tijd

Je denkt misschien wel dat je met een ticket zo binnen bent, maar wanneer er duizenden mensen naar binnen moeten en vervolgens ook nog eens hun plekje moeten zien te vinden, kan dit soms nog weleens leiden tot chaos. Wat we ook vaak zien, is dat op het laatste moment nog wat moet worden gezocht, wat natuurlijk ook onnodig veel tijd kost. Ons advies is het aanschaffen van een mom bag. Mom bags zijn niet alleen handig voor moeders met kinderen, maar door de vele vakjes dus ook handig voor naar een concert. Zo kun je al je spullen gemakkelijk en snel in je tas stoppen en weet je ook precies waar wat zit. In het verlengde daarvan is op tijd vertrekken altijd verstandig. Vaak is er genoeg te beleven in en rondom het concert, dus je hoeft echt niet bang te zijn dat je je verveelt.

Geniet en maak herinneringen

Nadat de praktische zaken zijn geregeld, is het natuurlijk tijd om optimaal te genieten. Zorg er daarom dus ook voor dat het je aan niets ontbreekt. In de ene hand bijvoorbeeld je telefoon voor het maken van foto’s en filmpjes en in de andere hand een drankje om met je vrienden te kunnen proosten op een fantastische avond. Je zult zien dat wanneer je goed voorbereid op pad gaat, de kans groot is dat je samen een  onvergetelijke  avond zal beleven.

Deel: