Het Zomerspektakel in Alphen aan den Rijn leverde weer een onvergetelijke avond vol muziek en plezier. Dit jaar stonden onder andere Snelle en Krezip op het programma, en beide artiesten wisten het publiek volledig mee te slepen.

Snelle

Snelle opende de avond met een knallende set, waarbij hij hits zoals ‘Blijven Slapen’, ‘September’, ‘Beatle en een stone’, ‘Kleur’ en ‘Rock & Roll’ speelde. Ondanks dat Lars, de frontman van Snelle, weleens berichten krijgt met de vraag waarom bepaalde nummers niet zijn gespeeld, gaf hij aan dat het onmogelijk is om iedereen tevreden te stellen. Ze doen echter hun uiterste best om elke show zo leuk en goed mogelijk te maken, wat duidelijk te merken was aan hun energieke optreden.

Met nummers zoals ‘5 voor 12’, ‘Overkant’ en ‘Reünie’ wist Snelle het publiek volledig in te pakken. Lars bedankte zijn crew en de crew van het Zomerspektakel voor hun harde werk. Hij maakte het publiek aan het lachen met vragen als “Wie heeft er bier op?” en “Wie heeft er wat anders op?”, waarna hij grapte dat het best heftig was voor een familiefestival.

Bij het nummer ‘Ruggengraat’ vroeg Lars het publiek om hun gekste dansjes te doen, en het publiek reageerde enthousiast. Voordat het laatste nummer werd ingezet, riep Lars dat er minstens 50 polonaises moesten worden ingezet, al waren het maar groepjes van twee mensen. Het laatste nummer, toepasselijk genaamd ‘De laatste’, bracht een golf van polonaises op gang, waarbij Lars zelfs even meeliep met de cameraman.

Krezip

Voor Krezip was het hun eerste optreden in Alphen aan den Rijn, en als dat niet klopte, zouden ze graag gemaild worden, aldus de band. Ze begonnen met ‘Attention’, wat meteen de toon zette voor hun energieke show. Het was het eerste optreden voor zangeres Jacqueline nadat ze getrouwd was, wat een extra feestelijke sfeer gaf.

Hoewel Danny Vera er die avond niet bij kon zijn, nam de gitarist het over en zong ‘Make It A Memory’, een nummer dat tijdens het begin van de coronaperiode werd gemaakt. Jacqueline deelde met het publiek dat ze nooit had verwacht dat ze dit na 25 jaar nog steeds zo leuk zou vinden, en dat het alleen maar bijzonderder werd.

Krezip speelde hun klassieker ‘I Would Stay’, waarna ze het publiek echt opzweepte met ‘Plug It In & Turn Me On’. Jacqueline, gekleed in een rood shirt met witte letters ‘Krezip’, gooide vlak voor het één na laatste liedje haar shirt het publiek in, wat een jongen gretig opving.

De avond werd afgesloten met ‘Sweet Goodbye’, een perfecte afsluiter voor een avond vol geweldige muziek en onvergetelijke momenten. Het Zomerspektakel in Alphen aan den Rijn bewees opnieuw een hoogtepunt van de zomer te zijn, waarbij zowel Snelle als Krezip het publiek een onvergetelijke ervaring boden.

Foto’s (c) Myrthe Bakker

Deel: