Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Herman van Veen @ Parktheater.

Concerttip maandag 20 mei: Herman van Veen @ Parktheater

Herman van Veen maakte zijn solodebuut in Carré 53 jaar geleden, in 1971 met de voorstelling ‘Harlekijn’. Hierin toonde hij zijn typerende mix van muziek, poëzie, kleinkunst, dans en visuele elementen. Hierna volgden nog tientallen programma’s, waaronder ‘De zaal is er’ (1986), ‘Alles in de wind’ (1996) ‘Nederlanders in Carré’ (2008) en ‘Kersvers’ (2014).

Van Veen brak drie jaar geleden het ‘record’ van het grootste aantal solo-optredens in Carré. Daarvoor ontving hij de lat van Carré uit handen van Madeleine van der Zwaan. Het oude record stond op naam van Toon Hermans, die in totaal 556 keer solo op het iconische toneel stond. Dit viel samen met het heugelijke feit van 50 jaar in Carré, gesymboliseerd in 50 gouden ballonnen.

De groep artiesten dat de afgelopen eeuw honderden keren op het toneel van Carré stond is beperkt. Onder Hermans en Van Veen staan in het klassement onder anderen Freek de Jonge, Paul van Vliet, Youp van ’t Hek en Jochem Myjer. Het is Carré-traditie om een honderdtal voorstellingen met de welbekende rode ballon te vieren. Sinds 12 januari 2024 is Van Veen officieel koploper met 600 voorstellingen in Carré.

Deel: