Op zaterdag 1 juni 2024 presenteert Willem Twee Poppodium vanaf 16:00 uur het gloednieuwe Støring Festival – een uniek evenement waar muziek, kunst en maatschappelijke thema’s samenkomen. Støring onderscheidt zich door de focus op acts die een diepere boodschap overbrengen en persoonlijke verhalen en ervaringen centraal stellen in hun werk. Naast het muziekprogramma is er tijdens Støring ook aandacht voor beeldende kunst en spoken word, waarbij vooral emotionele beleving centraal staat. Mentaal welzijn is dan ook de verbindende factor van alle artiesten, kunstenaars en sprekers die op deze dag acte de présence geven in Willem Twee. Een thematiek die anno 2024 urgenter is dan ooit, en niet alleen als het om jongeren gaat.

Onder de optredende acts bevindt zich Fresku, een van Nederlands meest opzienbarende en openhartige rappers, die bekendstaat om zijn reflectieve teksten en er niet voor terugdeinst om persoonlijke thema’s als angst en onzekerheid aan te snijden. Pjotr is een meester in het vertellen van verhalen. Hij is een maatschappelijk betrokken rapper die de meest uiteenlopende actualiteiten aan de kaak stelt. Met zijn rake teksten, unieke stemgeluid en creatieve aanpak heeft Pjotr inmiddels een bijzondere plek in de Nederlandse rapscene verworven. Meis (Aysha de Groot) heeft geleefd, stelt ze zelf. En dat deelt ze met de wereld door middel van kleine, hyperpersoonlijke liedjes over grote onderwerpen. Daarmee is ze direct, klinkt ze rauw en komt ze altijd dichtbij. Op haar conceptuele album getiteld Zwart/Wit doet De Groot een boekje open over een periode van ziekte, trauma, herstel, kracht en de zoektocht naar zelfliefde. Geïnspireerd door de directheid van Phoebe Bridgers, het rauwe geluid van Big Thief en de donkere en minimalistische producties van James Blake, heeft Meis de ideale manier gevonden om haar verhaal te vertellen. Verwacht op Støring ook bijzondere, spraakmakende en genre-overstijgende optredens van het Italiaanse PEAKS! en het Engelse Crae Wolf.

Naast muziek biedt Støring ook een platform voor beeldende kunst en inspirerende sprekers. Het festival richt zich op het bespreken en doorbreken van taboes rond mentale gezondheid, eenzaamheid en acceptatie. Met kunstinstallaties, (interactieve) workshops en persoonlijke verhalen wordt een omgeving gecreëerd waar bezoekers zich verbonden en begrepen voelen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om op een laagdrempelige manier in contact te komen met organisaties die raad en advies kunnen geven. In een tijd van toenemende mentale druk en onzekerheid wil Støring Festival een baken van hoop en verbondenheid zijn en nodigt daarom iedereen uit in volkomen ongedwongen sfeer te komen luisteren, kijken en voelen onder het motto van ‘niets moet, alles mag en ik ben goed zoals ik ben’.

Line-up muziek: Fresku (NL), Pjotr (NL), Meis (NL), PEAKS! (IT), Crae Wolf (UK)

Line-up arts & spoken word: Jeremi Biziuk (PL), Remy Neumann (NL), Wiosna van Bon (PL/NL), Moigimi Ajeki (NL), Saskia de Vries (NL), John Apollo (NL), Peter van Amelsfoort (NL)

Deel: