Maandagochtend is Peter Calicher, toetsenist van Gruppo Sportivo, na een kort ziekbed overleden.

Peter was niet alleen een begenadigd muzikant, maar ook een geliefd lid van de muziekscene. Zijn passie voor muziek was grenzeloos en zijn bijdrage aan het unieke geluid van Gruppo Sportivo was onschatbaar. Met zijn bedrevenheid op de toetsen wist hij keer op keer het publiek te betoveren en de nummers van de band tot leven te brengen.

Peter Calicher werd geboren met een ontembare passie voor muziek, die hem al op jonge leeftijd naar de wereld van de toetsen leidde. Geboren en getogen in Nederland, ontwikkelde Peter al snel zijn talent voor het bespelen van verschillende toetsinstrumenten, waarbij hij zijn eigen unieke stijl ontwikkelde die zowel virtuoos als speels was.

Zijn muzikale reis bracht hem naar diverse bands en projecten, maar het was in de jaren ’70 dat Peter zijn ware thuis vond als toetsenist van Gruppo Sportivo, die hij samen met Hans Vandenburg, Max Mollinger, Eric Wehrmeyer en Gruppettes Josée van Iersel en Meike Touw oprichtte. Met hun aanstekelijke mix van pop, rock en humor veroverde de band al snel de harten van het Nederlandse publiek en daarbuiten. Peter’s vindingrijke toetsenwerk voegde een onmiskenbare dimensie toe aan het geluid van Gruppo Sportivo, waardoor de band een herkenbare en geliefde sound kreeg.

Met hun aanstekelijke deuntjes, pakkende refreinen en geestige teksten veroverde Gruppo Sportivo al snel de harten van het Nederlandse publiek. De band bracht hun debuutalbum ’10 Mistakes’ uit in 1977, gevolgd door een reeks van succesvolle albums zoals ‘Back to 78’, ‘Copy Copy’, en ‘Pop! Goes the Brain’. Gruppo Sportivo’s muziek staat bekend om zijn aanstekelijke energie en tongue-in-cheek teksten, die vaak een satirische kijk bieden op populaire cultuur en maatschappelijke trends.

Gedurende zijn carrière met Gruppo Sportivo toerde Peter door heel Europa, speelde op legendarische podia en nam deel aan talloze opnamesessies. Met de band scoorde hij hits als ‘Rock ’n Roll’, ‘Hey Girl’, ‘Disco Really Made It’, ‘Tokyo (I’m On My Way)’ en natuurlijk ‘Beep Beep Love’.

Zijn speelse geest en zijn virtuoze toetsenwerk zullen altijd herinnerd worden als een essentieel onderdeel van de rijke geschiedenis van Gruppo Sportivo en de Nederlandse muziekscene als geheel.

Deel: